Menu

Waarom Gerd bij Oranjekom werkt

more

Recht als veranderingsinstrument

door Gerd van Atten

Recht is het mooiste veranderingsinstrument dat de maatschappij zich kan wensen. Het is geduldig, vol checks and balances, humaan en flexibel. De bijzonder complexe tijd waar we in leven vraagt om veranderingen. Om aanpassingen. Dat kan op veel verschillende manieren. Via wetgeving, politiek, opinie, macht.

Recht in de praktijk

Ook het recht in de praktijk is een mechanisme wat verandering teweeg kan brengen. Denk aan het klimaatakkoord van Parijs, de Urgenda zaak, emissie-certificaten. Het recht als instrument inzetten om verandering te begeleiden drijft mij. Daarin komen mijn liefde voor het vak van advocaat, het vertrouwen in de veranderingskracht van mensheid en de impact die ondernemers kunnen maken samen.

Inspiratie

De documentaire Before the Flood inspireerde mij, evenals de film Down to Earth. Maar ook Tesla, Urgenda en Meewind zijn voor mij initiatieven die mij leiden in mijn eigen ambitie om op de koers op het linkerpaneel van de Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch vast te kunnen houden. Voor ons, voor de millenials en voor de volgende generaties. Het leven is een terug te betalen lening aan onze kinderen, geen verworven eigendomsrecht van onze ouders. En zie dat maar eens in de praktijk te brengen…. Dat is wat Oranjekom Advocaten voor mij moet zijn.

Alle artikelen bekijken

Oranjekom. Recht voor veranderaars.

Contact opnemen

Oranjekom.

Bekslaan 22 Routebeschrijving
2114 AR Vogelenzang (gemeente Bloemendaal)
vanatten@oranjekom.nl +31 6 81 61 91 91

BTW: NL857798273B01 KvK: 69242011

Contact opnemen