Menu

Over ons

Omdat het klimaatprobleem een gedragsprobleem is.

more

Een non-profit waar van duurzaamheid regels worden gemaakt.

Oranjekom was oorspronkelijk een advocatuurlijke start-up, en heeft van haar ambities geen winstgevende onderneming kunnen maken. De ambities blijven. Oranjekom is verder gegaan als non-profit en blijft op die manier bijdragen aan het samenbrengen van recht en duurzaamheid.

Oranjekom wil het recht op de kaart zetten, als middel om de energietransitie te versnellen. Oranjekom brengt recht en mensen samen. Want duurzaamheid is een mensenrecht.

Oranjekom. Rechten voor
veranderaars.

Bekslaan 22 Routebeschrijving
2114 AR Vogelenzang (gemeente Bloemendaal)
vanatten@oranjekom.nl +31 6 81 61 91 91

BTW: NL857798273B01 KvK: 69242011

Contact opnemen

Omdat het klimaatprobleem een gedragsprobleem is.

Omdat het klimaatprobleem geen klimaatprobleem is. Maar een gedragsprobleem. We hoeven echt niet iets nieuws te bedenken. Of een nieuwe weg in te slaan. Beter is het om stil te gaan staan. Om ons heen te kijken. Naar voorbeelden te zoeken van problemen die vergelijkbaar zijn. En ons te herinneren hoe we die succesvol hebben opgelost. De wetenschap heeft daarin geen rol meer. Die heeft het probleem al ontdekt en inzichtelijk gemaakt. Het gaat erom hoe wij mensen nu ons gedrag veranderen. In het maken van keuzes. Het nemen van besluiten. Het verantwoordelijkheid nemen.

Een tot nu toe ondergewaardeerde interventie om dit universele gedragsprobleem aan te pakken, is wat Oranjekom betreft het recht. Het recht is er bij de gratie van gedragsproblemen. En het recht doet niets anders dan gedrag beïnvloeden. Ook nog eens op een humane manier. Vanuit een gezamenlijk begrippenkader. Met spelregels. Met mensen die er voor zijn opgeleid. En getraind zijn in logica. In onbevangenheid. Die onafhankelijk zijn. Die feiten kunnen waarderen. En vooral. Die knopen kunnen doorhakken, In plaats van er naar te kijken of er over te praten.

Oranjekom brengt recht en mensen samen.

Gerd van Atten over het recht als impactmaker Lees meer

Oranjekom. Recht voor veranderaars.

Contact opnemen

Oranjekom.

Bekslaan 22 Routebeschrijving
2114 AR Vogelenzang (gemeente Bloemendaal)
vanatten@oranjekom.nl +31 6 81 61 91 91

BTW: NL857798273B01 KvK: 69242011

Contact opnemen